Molitvena zajednica Mihael osnovana je u lipnju 2017. godine. Kad su se počeli okupljati, bilo je svega 4 članova, dok zajednicu danas, dvije godine kasnije, čini 30 članova. Više je članova ove molitvene zajednice  prethodno bilo u zajednici Emanuel tako da su dragocjeno iskustvo iz te zajednice prenijeli i ugradili u zajednicu Mihael. Svi novopridošli članovi koji prije nisu bili primili krštenje u Duhu Svetomu  prošli su kroz seminar Novi život u Duhu, i, kao što to seminar predviđa, u 5.  su tjednu primili krštenje u Duhu Svetomu. Nakon toga održan je i 18-tjedni seminar Mojsije.

Zajednica je u prosincu 2018. godine uvela i sljedeće službe: organizacijsku,  slavljeničku i animatorsku, karitativnu, službu za rad s mladima, evangelizacijsku, zagovornu i molitvenu. Molitvena zajednica Mihael ima službu voditelja i zamjenika voditelja, kao i duhovnika, aktualnoga drinovačkoga župnika fra Josipa Mioča.

Zajednica Mihael  usmjerena je, naravno, na duhovnu izgradnju svojega članstva, no isto tako i na djelovanje prema vani. Surađuje i s molitvenom zajednicom u Emanuel iz koje su, kao što je navedeno, potekli neki njezini članovi, a dio je naravno Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetome Bosne i Hercegovine (KKODS BiH).

Kao svoje posebno poslanje Zajednica je, osluškujući Duha Svetoga, odlučila zagovarati za hrvatski narod, pa je stoga u studenome 2018. godine i pokrenula projekt molitve i hoda za hrvatski narod, na način da svake druge nedjelje svakoga mjeseca organizira molitvu krunice u pojedinoj župi u općini Grude. Prvo i drugo okupljanje je bilo u Grudama, treće u Ružićima, četvrto u Gorici, peto u Drinovcima, šesto u Tihaljini, sedmo u župi Raskrižje (Cerov dolac), a posljednje, održano na Duhove ove godine (2019.), održalo se ponovno u Grudama. Svojevrsna duhovna priprema za spomenuti hod i krunicu za hrvatski narod je održavanje dvadeset četverosatnog klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom jednom mjesečno, u kojem članovi Zajednice izmjenjujući se svakih sat ili dva sata vremena, neprestano kroz 24 sata zagovaraju i mole za potrebe zajednice Mihael i hrvatskog naroda.

Zajednica Mihael prati događanja vezana za katoličku karizmatsku obnovu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i u svijetu, nastojeći pri tome dragocjena iskustva iz drugih zajednica, kao i upute koje dolaze od pape i CHARIS-a ugraditi u svoj rad i svoje djelovanje. Stoga je zajednica Mihael u ovih dvije godine svoga postojanja uvijek sudjelovala na susretima zajednica obnove u Duhu Svetome: u Kninu, dva puta u Međugorju, na susretu voditelja zajednica u Zadru, kao  i na susretu s banjalučkim biskupom Franjom Komaricom u Banja Luci.

MOLITVENA ZAJEDNICA MIHAEL