Ti si Sin moj, ljubljeni! U tebi mi sva milina.

Čitanje svetog Evanđelja po Marku 1, 7-11

U ono vrijeme: Propovijedao je Ivan: »Nakon mene dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan sagnuti se i odriješiti mu remenje na obući. Ja vas krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim.«

Onih dana dođe Isus iz Nazareta galilejskog i primi u Jordanu krštenje od Ivana. I odmah, čim izađe iz vode, ugleda otvorena nebesa i Duha poput goluba gdje silazi na nj, a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, ljubljeni! U tebi mi sva milina!

Riječ Gospodnja.

U svakom vremenu, pa i u ovo naše vrijeme ono, što je najbitnije i hvale vrijedno jest milost povratka svome Bogu. Onima koji su sa svojim Gospodinom, milosno je produbljivanje odnos s Njim. Ako prihvatimo te milosti znači da smo svjesni svoje žeđi za vodom na koju smo pozvani, kako čitamo ove nedjelje u Izaiji.
Ukoliko nismo svjesni svoje žeđi, prokockali smo milost koja nas poziva i daje besplatno.
O, koliko smo gluhi i slijepi ako ne čujemo Gospodnji poziv da Ga nađemo i da Ga neprestano zovemo u svoja srca i svoje živote. On – Gospodin i Bog naš – nudi nam se, želi nam se smilovati, oprostiti nam sve naše grijehe i opačine, želi nas privući k Sebi.
O, odazovimo se na tu i toliku ljubav koja se žrtvovala za nas i naše spasenje.

Na ovu nedjelju, krštenja Gospodinova, molimo i tražimo od Gospodina da nas, kako je sveti Ivan navijestio, krsti Duhom, odnosno da nas obdari svojim Svetim Duhom tako da nas Duh Sveti u svojoj istini vodi, jača, upravlja, prosvjetljuje.
Bez Duha Božjeg i bez naše vjere ne možemo pobijediti svijet, jer ukoliko nemamo živu vjeru u svog Gospodina od kojeg nam dolazi svako dobro, bit ćemo kao oni koji troše novac na ono što kruh nije i troše radnicu svoju na ono što ne siti.

Gospodin nas poziva da Ga poslušamo da bismo dobro jeli i sočna jela uživali. Ukoliko budemo poslušni svome Gospodinu i Spasitelju, duša će nam živjeti. Živeći kao poslušna djeca svog Oca, moći ćemo jednog dana stati pred svoga Gospodina i Boga i čuti riječi: “Ovo je sin moj ljubljeni – ovo je kći moja ljubljena!”
Zato, radosno crpimo vodu iz izvora Gospodnjeg i hvalimo Gospodina, objavljujmo spasenje i divna djela Njegova!
Aleluja!

Tonćika

KRŠTENJE GOSPODINOVO