U ime molitvene zajednice Emanuel, od fra Nikole se oprostila gđa. Jasna Brnadić ovim riječima:

“Braćo i sestre u Kristu! -Učinio vas Gospodin velikim svecima i sveticama!- Ovo su riječi kojima ste često završavali naše susrete. Ako je prijatelj onaj tko te vodi k Bogu, onda se zajednica Emanuel danas oprašta od najboljeg prijatelja, brata, oca, duhovnika i voditelja.

Kako ste gradili Zajednicu? Strpljivo, s ljubavlju, neumorno iz blata vadili oštro kamenje, prali ga krvlju Kristovom i mnogim prolivenim suzama, oblikovali molitvom i poučavanjem i ugrađivali u čvrsto zdanje na stupovima zajedništva i Božje riječi, šator sastanka Boga i čovjeka. Ustrojili ste vojsku molitelja, zagovornika, slavljenika i klanjatelja sa zadatkom: Pomolite se i idite po svem svijetu, propovjedajte o Božjoj ljubavi i svjedočite o susretu sa živim Isusom. Naučili ste nas gorljivo čeznuti za darovima s kojima ćemo služiti zajednici, ali i da rast nisu darovi, nego se očituje u krepostima. Za vas je svako mjesto, svako vrijeme i svaka osoba bila prilika da se čudesno proslavi Bog. Niste čekali dobra vremena i govorili ste da vrijeme ne radi za nas.

Uvjerili ste nas da slijedeći Krista postajemo slični njemu – Kristoliki. Bili smo svjedoci mnogih iscjeljenja, ozdravljenja i oslobođenja po vašim molitvama i klanjaju. A najvrijednije što smo spoznali da živi Bog i danas ide sa svojim narodom. Isti onaj koji je razdvojio Crveno more i izveo svoj narod iz sužanjstva.

Hvala vam što Duh Sveti za nas više nije ptica s razglednice, nego Božanska osoba koja je blizu onima koji ga pozovu. Ono najbolje što nam je Gospodin poslao kad je otišao Ocu.

Blagoslovio vas Svemogući Bog za sve ono dobro koje ste posijali u naša srca, u naše obitelji, u Zajednicu i župe u kojima ste služili.

Jedina utjeha je da pred licem Božjim danas stoji moćan zagovornik i naš najbolji prijatelj, fra Nikola.

Do viđenja u vječnosti, Kapetane!“

KKZ ,,Emanuel”se oprašta od svog oca, brata, prijatelja i duhovnika