Prvoga dana Beskvasnih kruhova, kad se žrtvovala pasha, upitaju učenici Isusa: “Gdje hoćeš blagovati pashu, da odemo i pripravimo?” On pošalje dvojicu učenika i rekne im: “Idite u grad i namjerit ćete se na čovjeka koji nosi krčag vode. Pođite za njim pa gdje on uđe, recite domaćinu: ‘Učitelj pita: Gdje mi je svratište u kojem bih blagovao pashu sa svojim učenicima?’ I on će vam pokazati na katu veliko blagovalište, prostrto i spremljeno. Ondje nam pripravite.” Učenici odu, dođu u grad i nađu kako im on reče te priprave pashu. (Mk 14, 12-16)

 

Ovo je odlomak iz Evanđelja po Marku 14, 12-16. U njemu čitamo kako Isus šalje dvojicu svojih učenika da priprave mjesto gdje će blagovati Pashu. Slijedeći Isusove upute pronađoše pripremljenu sobu. To bijaše dvorana Posljednje večere na kojoj je Isus posvećeni kruh i vino ostavio kao trajni znak svoje smrti i uskrsnuća i kao darove, odnosno hranu kojom će se hraniti i  krijepiti Njegovi vjerni kroz ovozemaljsko putovanje ka konačnom cilju –  životu vječnome.

Ovo je Tijelo moje koje se za vas predaje” i “Ova čaša novi je Savez u mojoj krvi koja se za vas prolijeva” (Lk 22,19-20). Isusovo potpuno predanje za mene, za tebe, za svakog čovjeka. Krist u Euharistiji predaje to isto tijelo koje je za nas predao na Križu i tu istu krv koju je prolio za mnoge “na otpuštenje grijeha” (Mt 26,28). Isus, moj Gospodin! Isus, moj Spasitelj! Isus, moj Otkupitelj!

I danas Isus šalje svoje učenike da mu priprave mjesto. I danas Isus šalje svoje učenike da priprave sobu gdje će blagovati.

Dragi brate i sestro, evo dok čitaš ovo možda osjećaš da je taj trenutak! Možda osjećaš da je soba pripremljena. Možda osjećaš da je tvoje srce spremno. Upravo sada Isus traži tvoje srce da se u njemu nastani. Da blaguje u njemu. Upravo sada Isus te zove da Ga prihvatiš kao svog Gospodina, kao svog Spasitelja.

Primaš li Isusa u svoje srce? Prihvaćaš li Ga kao  Gospodina? Prihvaćaš li Ga kao svog osobnog Spasitelja? On je upravo zato došao. Došao je jer te ljubi. Došao je uzeti sve tvoje grijehe, sve tvoje teškoće, sve tvoje rane, sve tvoje boli…..došao je jer te ljubi.

Bog te ljubi ljubavlju vječnom (usp. Jr  31, 3) i obećao je da se nikada Njegova ljubav od tebe odmaknuti neće (usp. Iz 54, 10).

Izgleda ti kao da ne možeš iskusiti Njegovu ljubav, a toliko to želiš? Osjećaš prepreku toj ljubavi? U nutrini osjećaš da postoji nešto što te priječi primiti tu bezuvjetnu ljubav Božju?

Ne boj se i ne brini jer Bog ima rješenje. To rješenje je Isus Krist koji je došao da ti daruje novi život. On je dao svoj život za tebe i spasio te.

Što trebaš učiniti? Povjeruj u to, obrati se, oslobodi se grijeha, oslobodi se svega onog što te sprječava  da otvoriš Isusu vrata svoga srca!

Prihvati Ga kao svog osobnog Spasitelja!

Isus stoji pred vratima tvoga srca i kuca. Poslušaj glas Njegov, otvori vrata i dopusti da sada tvoje srce bude soba u kojoj će Isus blagovati. Samo otvori!

Ljiljana

 

Gdje da pripravimo, Gospodine 1?