Danas smo imali naš redovni otvoreni susret.
Susret se sastojao od krunice Duhu Svetomu čiju pomoć i vodstvo uvijek tražimo. Zatim je uslijedilo slavljenje kako bi se naša srca otvorila Bogu i raspoložila se za primanje milosti i ozdravljenja. Slavljenje je vodio slavljenički tim naše zajednice.
Nakon programa kojeg su animirali članovi zajednice fra Tomislav je počeo s Euharistijskim slavljem.
U svojoj propovijedi istaknuo je kako Bog ponekad čeka s uslišanjem naših molitava, ne zato što nije svemoguć nego prema Lazarovom primjeru čekamo kako bi se stvari posložile. Također je naglasio kako je korizma savršeno vrijeme za oplakivanje svojih grijeha. Grijeh ima velike loše posljedice za nas i našu obitelj. Treba se često ispovijedati jer nikad ne znamo težinu grijeha. Bog grijeh oprašta ali moramo proći čišćenje. Zato je dobro vršiti pokoru, postiti, pohoditi pobožnosti puta križa dodao je.
Tijekom klanjanja fra Tomislav je molio za ozdravljenje i zahvaljivao Bogu na tolikim milostima.
Na kraju dana zahvalni smo Bogu na svakoj milosti i na svakom čudu dobivenom kroz molitvu. Zahvalni smo što imamo jedni druge, zajednicu i duhovno vodstvo, našega fra Tomislava. Naša zahvalnost ne staje na tome, jer svatko nam je važan tko dođe na susret. Za vas molimo unaprijed i tijekom susreta. Radosni smo što je crkva uvijek puna, što možemo Bogu služiti i uzvratiti mu makar malo za svu ljubav koju nam je pružio otkupivši nas na križu.
Iznad svih ISUS!
Ukoliko želite doći na nas susret, a nemate kome povjeriti svoje dijete, za vas imamo rješenje.
Prekrasne i vrijedne tete dječjeg vrtića sv. Filip Neri iz Gruda stavile su se na raspolaganje za čuvanje i animiranje djece tijekom susreta.
Djeca se nalaze u adekvatnom prostoru, toplo im je, crtaju, pišu, igraju se i zato smo tetama izuzetno zahvalni. One su primjer kako se uvijek može naći način za služenje Bogu i bližnjemu.
Ekipa iz Sv. Filip Neri HVALA VAM, lijepo je sto postojite!
Redovni otvoreni susret